Datorsektionen

Från Qultwiki
Hoppa till navigering Hoppa till sök

DatorSektionen bildades under tidigt 00-tal av några studenter med ett intresse för att diskutera kring och laborera med datorsystem och nätverksteknik som traditionellt inte ingått i högskolans kursutbud. Tanken är att föreningen skall knyta samman de studenter som delar intressen för dessa områden, och erbjuda dem en utvecklande miljö i vilken de kan fördjupa sina kunskaper.

Datorsektionen.gif

DatorSektionen tillhandahåller utvecklingsmiljöer, kommunikationstjänster och IT-support åt föreningens medlemmar. Vi har idag ett femtiotal aktiva medlemmar. En majoritet av medlemmarna studerar vid Tekniska Högskolan. De övriga institutionerna inom ramen för högskolans verksamhet (pedagogiska, ekonomiska, och hälsohögskolan) är något underrepresenterade, men verksamheten är givetvis öppen även för studenter vid dessa och vi välkomnar en ökad mångfald i föreningen.

Vi håller till på bottenvåningen i Studenternas Hus, där vi har vårt serverrum samt tillgång till möteslokal. Vi anordnar regelbundet aktiviteter såsom kurser, LAN, filmkvällar och andra trevliga sammankomster.

Tagit från Datorsektionen.se[1]

Datorsektionens styrelsemedlemmar ses oftast bärandes på en Datorsektionsmärke på röven.

Fel vid skapande av miniatyrbild: Fil saknas