Huvudsida

Från Qultwiki
Version från den 15 mars 2024 kl. 01.41 av Heisenberg (diskussion | bidrag) (→‎Kommande trippar)
(skillnad) ← Äldre version | Nuvarande version (skillnad) | Nyare version → (skillnad)
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Ad eundum quo nemo ante iit


Vad är Qult?

Qult är (för närvarande) Högskolan i Jönköpings reseförening (egentligen resedisorganisation). Vårt huvudsakliga mål är att luffa runt på andra högskolor och universitet för att insupa den lokala atmosfären, vidga våra vyer, träffa nya spännande människor (och kela med dem mån av tid).


Jaha? Så ni gör egentligen ingenting i Jönköping?

Jo, ibland. Syndafloden för att vi vill bjuda tillbaka. Övriga arrangemang typ Ostprovningen, Midvinterblotet, Påskdônkjakten och Qult Årsmöte gör vi också, men av helt andra udda och ibland ganska dåliga anledningar som sen blev tradition.


Okey, men det förklarar ändå inte varför ni har svarta overaller.

Det gör väl inte det, nej... Men nu var det så att det ursprungliga Qult (se Historia) brukade ha svarta overaller, så det behöll vi när vi muterade till en reseförening för att visa lite enighet (Qultur) när vi är ute och reser. Sen är det ju faktiskt förbannat moderiktigt med svart också.


Jag ger upp. Hur blir man medlem?

Man följer med och reser såklart! Alla får följa med så länge biljetter kan lösas och efter tre resor kan man helt utan ceremoni kalla sig för Qult. Svart overall, rövmärke, moushpush eller andra yttre kännetecken är helt valbara. Oddsen är ändå att om du kommit så här långt är du en så dålig människa att du ändå kommer vara skäligen misstänkt för det mesta.


Paene adveminus?

Kommande trippar